вівторок, 27 вересня 2016 р.

Незабутня подорож просторами Приазовського краю…

14 вересня школярі 6 -8  класів Олександрівської  ЗОШ завдяки спонсорській підтримці депутата обласної ради Сухіни В. М.  здійснили екскурсію найцікавішими місцями Приазовського краю. 
Першою зупинкою маршруту був Приазовський краєзнавчий музей. Дітей радо зустріла Політун І.І, яка познайомила дітей з історією заселення краю та  його відомими земляками.
Друга зупинка маршруту - це  Ботієвська ВЕС – найбільша вітрова електростанція України. Школярів радо зустрів керівник ВЕС – Жуков Г. О., який цікаво
та доступно розповів учням про історію ВЕС, особливості роботи станції та її компонентів та продемонстрував фільм про будівництво ВЕС.
Найбільше враження справив вигляд вітрової турбіни, яка здалеку здавалася  комахою», а зблизька великим «гігантом».
Третя зупинка маршруту – це с. Строганівка, що знаходиться на лівому березі річки Корсак. Перед дитячими очима відкрився
чудовий Олександрівський парк, в якому висаджені дерева, декоративні кущі та
троянди. Сердцем самого парку є Строганівська церква, яка вразила дітей своєю красою. Школярів радо зустрів отець Кирило, який розповів про історію заснування церкви та провів дітей стежками парку. Учнів замилувало око іконостас храму.  Неподалік від парку учні відвідали меморіали, присвячені учасникам Великої вітчизняної війни та жертвам голодомору.
 
Четверта зупинка маршруту – це с. Ботієве, що розташоване на протилежному боці річки Корсак.  Діти також зупинилися біля пам’ятника Христова, на честь якого пов’язана історія цього села. Учні відвідали чудовий парк, окрасою якого є фонтан. Неподалік від парку є меморіал, присвячений учасникам Великої вітчизняної війни.

 Ці спогади та враження від побаченого залишаться в серцях дітей.
                    Щиро дякуємо організаторам за таку чудову подорож!





Немає коментарів:

Дописати коментар